LaiPurin edustajadelegaation tarkkailumatka yleisurheilun MM-kilpailuihin Helsinkiin

Laihian Pursiseuran istumapaikkojen arvontatilaisuus pidettiin 24.7.2005

- Suuria yllätyksiä ei nähty, Kunnia- ja Rivijäsenen paikoitus synnyttää keskustelua

Koko MM-kisamatkan tarkoitushan on lähteä vertaamaan kisojen järjestelyitä parin viikon takaiseen Mun Touriin. Näistä turnauksistahan järjestelykokemusta LaiPurilla on jo kahdelta kerralta. Helsinkiläiset ovat järjestäneet yleisurheilun MM-kisat vasta kerran, joten on ymmärrettävää, etteivät järjestelyt ole samalla tasolla. Kokemustamme ja ohjeita siitä, miten urheilutapahtuma järjestetään, on tarkoitus jakaa mahdollisimman suoraan ja kysymättä.

Laihian Pursiseuran istumapaikat Helsingin MM-kisoihin on nyt siis arvottu! Aiemmin sovitun kaavan mukaan matkan tarkkailijajäsen Jukka ”taxi” Syrjälä istuu rivillä 42, paikalla 6 koko kisojen ajan (TV-katsojat Huom!!). Ainoastaan iltamenoihin tarkkailijajäsenelle on lupailtu mahdollisuutta irtaantua penkistä. Perustajajäsenien istumajärjestys arvottiin Petterin kotopuolessa virallisten valvojien nauttiessa kahvia talon toisella puolella. Itse arvonnan suoritti Rj Mika Kangasmäki, joka aloitti harjoitusvetojen ottamisen jo vartti ennen virallisen arvonnan alkamista! Heti kilpailun alusta alkaen oli selvää, että kaikilla mielessään siinti vain yksi ja sama takapuolen alusta, nimittäin ”himoittu käytäväpaikka” - paikka nro 1!!

Rivijäsenen harjoitusvedot eivät todellakaan menneet hukkaan, sillä ensimmäisenä vedetystä lapusta löytyivätkin kirjaimet ”R ja J”, joiden saattelemana Mika innostui perinteiseen JAU-huutoon! Heti käytäväpaikan ratkettua Mika totesi lehdistölle: ”Niin kuin kivi olisi pudonnut sydämeltä, nyt kisat eivät kerta kaikkiaan enää voi mennä pieleen, tästä on heti kerrottava koko perheelle”. Rivijäsenen vietyä ensimmäinen erä kirkkaasti, oli hänen takanaan tiukempaa. Toiseksi, yhden vedon erolla pronssimitalisti Vr Petteri Kiiliin, istahti Kj Iikka Kupari. LaiPurin vara/puheenjohtaja-kavalkadi jätettiin Tj Syrjälän kanssa perää pitämään.

Toinen arvontakori oli yhtä selvää kauraa kun ensimmäinenkin. Voittajana suoraan hatusta lauantai-illalle nousi arvostettu puheenjohtajamme JP Taittonen. Hänen selkäkarvojaan jäi nyppimään Petteri, joka totesi heti ykköspallin karattua käsistä; ”V#%¤taa niin, ettei veri kierrä!”. Myös J-P antoi myhäilevän JAU-huutonsa herättää naapurit ja ansaittuja päiväunia nauttiva äiti-Kiili. Laskevaa käyrää esittivät muut seuramme jäsenet. Mikan tippuessa korkealta ja kovaa aina sijalle neljä, hänen kuullaan hihkaisseen: ”Onneksi pääsi edes Kolmen Kovan Koon väliin”. Ei siinä seurassa varmasti tappiota kauan muistella! Jukan rengasrikko piti Tj:n vielä peräpään zoomailijana.

Kolmannesta erästä muodostui jälleen Vr:n ja Pj:n välinen taisto, jossa voittoon rantautui Petteri Kiili. Taittosen jäätyä hopeasijalle hän tuumasi salaa muille jäsenille: ”Ei taida Petterille paljon puheenvuoroja ensi kokouksessa herua”. Pronssille joutui tyytymään jäsen Kangasmäki, joka paineli Kj Kuparin ohi viime metreillä että naskuu. Kuparin suvulla ei tässä vaiheessa hyvältä näyttänyt, kolme erää tahkottu, eikä yhden yhtä voittoa. Kaiken kukkuraksi VPj Kupari jäi toiseksi viimeiseksi, voittaen juuri ja juuri ”stop and go”-rangaistuksen saaneen Syrjälän.

Ennen neljättä ja viimeistä koitosta oli panoksia nostettu. Tilanne näytti vielä lupaavalta kaikkien muiden paitsi Kuparin suvun jäsenten osalta, jotka olivat voittajan tavoin luovuttaneet jo ajoissa. ”Toinen voitto toisi selvän etulyöntiaseman ensi kauden rivijäsenvaaleissa”, letkautti Kangasmäki pullistaen samalla timmiä kroppaansa. Varmana toisesta voitostaan, Vr Petteri Kiili lähti erään rajulla ykkösellä, joka kostautui pahemman kerran. Vain kaksoisvirheen tehnyt Tj Syrjälä jäi Vr:n taakse. Mun Tour 2005 finaaliparin (Kangasmäki/Taittonen) välillä käytiin armotonta virvelin heittoa viimeisestä pronssimitalista. Tällä kertaa rivijäsenen siima oli rautaa, Pj:n uistimen jäädessä pohjamutaan kiinni. Kangasmäelle siis historiallinen toinen peräkkäinen pronssisija. Arvonnan viimeinen vaihe sai arvoisensa päätöksen, kun Kuparin suvun kultahampaat; Kj Iikka Kupari ja VPj Harri Kupari nostivat rimaa jatkuvalla syötöllä odottaen vain toisen epäonnistumista. Kj:n käsien jäädessä liian pihkan ansiosta kiinni seipääseen, oli VPj:n ensimmäinen ykkössija saletissa. Kj tuumasikin tiukan kisan jälkeen:” Pitänee vain toivoa että Harri Yli-Huita ei tule ikipäivänä kuulemaan tästä”. Turvamiesten kuljettaessa Kj Kuparia, huuteli hän perään rutiiniksi muodostunutta ”vastustan”-huutoa, johon ei paikallaolijoiden mukaan reagoitu millään tavalla!

Keskustelua istumapaikkakilpailun tuloksissa herättää ainakin se, että Kj ja Rj joutuvat sietämään ¾ viikonlopusta istumajärjestyksen vierekkäisyyksiä! Rivijäsenen ja Kunniajäsenen jatkuva istumapaikkojen läheisyys saattaa aiheuttaa kitkaa, jollaista ei ole nähty sitten juhannuksen 2003, eikä sitä ennen sitten vuoden nahkatakki ja pillihousu. Henkilökemioiden odotetaan rasvoittuvan pahasti ja hilseilevän vaaleata töhnää Hugo Bossin paidankauluksille.

LaiPurin edustajistodelegaation sijainti olympiastadionilla vaikuttanee suuresti Suomen menestykseen MM-kisojen avajaisviikonloppuna. Varsinkin naisurheilijat yrittänevät kymmeniä prosenttiyksikköjä tavallista enemmän juuri takasuoralla vilkuillessaan riville 42, paikoille 1-6. Erityisen tarkkaa seurantaa vaativat ainakin Hanna Mikkolan otteet korkeuspaikalla. Ajoittain jopa 190 sentissä aikaansa viettävä sinnikäs haissi pitää pursiseuralaisista. Tai ainakaan muuta ei ole tiedossa. Ehkä LaiPurin sinkkuosastokin pitää 190 sentissä olevista Mikkolan Hannoista. Jää nähtäväksi. Jalkavaivoista kärsinyt korkeushyppääjä saattaakin tarvita kokeneen sinkkuosastomme jalkapohjahierontaa aitoon LaiPuri-tyyliin hierojan ollessa kohteen selkäpuolella. Lisäksi pursiseuralaiset odottavat näkevänsä legendaarisen arvokisaraakin ja seitsenottelijailmestyksen, Tiia Hautalan, radalla ilmielävänä, tai ainakin hengissä. Hauskoista selityksistään tunnettu Hautala on jo pitkään jaksanut riemastuttaa tv-katsojiakin hupaisilla kommenteillaan siitä, miksei hyppy kulje tai juoksu rullaa, eikä kuula läsähdä tonttiin siellä, missä harjoituksissa. Toinen mielenkiinnon kohde on kävelijä Outi Sillanpää, jonka radassa kiinni pysyminen takasuoralla on suuri kysymysmerkki.

Pursiseuran Varapuheenjohtaja Harri "Potteri" Kupari & kunniajäsen Iikka "Kuuppa" Kupari
27.7.2005 Laihia-Rovaniemi

Kaikki on siis valmista kesän toiseksi odotetuinta viikonloppua silmällä pitäen… Menottaa jo niin, jotta moryylit frisajaa!

TAKAISIN