Mun Tour 2007 pähkinänkuoressa

 

Mun Tour?

Mun Tour on vuodesta 2004 Laihialla järjestetty kovatasoinen beach volley -kutsuturnaus. Kutsutut ovat on pelitaidoistaan tunnettuja liiga - 2-sarjatason lentopalloilijoita, jotka pääasiassa ovat lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta. Tänä vuonna liigakokemuksella mukana on kolme pelaajaa, 1-sarjassa pelanneita yhdeksän ja neljä 2-sarjalaista. Turnauksen Järjestäjänä on aina toiminut Laihian Pursiseura. Pelipaikka on Laihian keskusurheilukenttä. Kartalta se löytyy Tästä (keskeltä karttaa). Kentät näkyvät hyvin Länsitielle, joten ohi ajamisen vaaraa ei ole.

Pelaajat

Aikaisempina vuosina kutsupelaajamäärä on ollut 12, mutta tänä vuonna pelaamamäärää on kasvatettu 16 pelaajaan kovan kysynnän ja suuren suosion vuoksi. Ongelmana on aikaisemmin ollut kenttien määrä - päivän mittaista turnausta ei pysty pelaamaan yhdellä kentällä 16 pelaajan laajuisena. Uusi sijainti mahdollistaa kahden kentän käyttämisen ja 16 pelaajan kutsumisen. Tämäkään ei vielä riitä, jotta kaikki halukkaat ja osaamisensa puolesta paikkansa Mun Tourilla ansaitsevat pääsisivät mukaan. Kenties tulevina vuosina turnausta laajennetaan lisää. Kutsupelaajalista on nähtävissä Tästä.

Innovatiivinen pelikonsepti

Pelikonsepti eroaa hitusen normaalista beach -turnauksesta, johon parit ilmoittautuvat tai kutsutaan. Innovatiivinen konsepti on osoittautunut erittäin toimivaksi. Mun Tourilla parit muodostetaan siten, että pelaajat äänestävät perjantain gaalaillassa niin sanottuun A-koriin 8 parhaaksi katsomaansa pelaajaa. Muiden 8 pelaajan nimet sijoitetaan B-koriin. Tämän jälkeen jokaiseen pariin nostetaan yksi pelaaja kummastakin korista. Parit sijoitetaan A- ja B-lohkoihin, joissa pelataan alkusarjat. Tarkemmin turnauksen etenemisestä voi lukea Tästä.

Yleisö

Tapahtuma on yleisölle avoin. Yleisöä onkin ollut paikalla ollut vuosi vuodelta enemmän. Järjestäjät pyrkivät tekemään tapahtumasta yleisölle mahdollisimman mukavan kesäisen kokemuksen. Aikaisempina vuosina turnaus on järjestetty Aronkylässä n. 5 km Laihian keskustasta. Nyt turnauspaikka on valittu lähempää Laihian ydintä. Keskusurheilukentällä turnauksen puitteet ovat kohdallaan. Joskin kenttien määrää lukuunottamatta ne ovat olleet kunnossa myös Aronkylässä. Aronkylän beach-pyhättöä jää Mun Tourin perinteisenä pelipaikkana ikävä, mutta uudistuksia ja kehitystä on tapahduttava.

Lonri?

Mun Tourin voittajapari saa nimensä kaiverrettuna legendaariseen kiertopokaaliin, joka Mun Tourilla tunnetaan nimellä "Lonri". Nimi juontaa ensimmäiselle Mun Tourille, jossa todettiin, että jääkiekkopiireissä esiintyvä "Poika kotiin" -ilmaus ei sovi Mun Tourin imagoon. Kekseliäänä tietenkin todettiin, että "poikaa" mieluisampi kotiinvieminen olisi "blondi", joka sitten taipui pohjanmaalaisittain muotoon "Lonri". Katso kuva Lonrista Tästä.

Jälkipelit

Pelaajille on perinteisesti järjestetty jälkipelit Route 66:n/Kantrin/Ansa&Oivan saunalla. Tämä tilaisuus on ainoastaan kutsupelaajille ja järjestäjille. Tämän jälkeen kuitenkin koko pelaajaporukka on yleisön tavattavissa samaan aikaan järjestettävässä Rock Perryssä.

 

TERVETULOA IHASTUMAAN MUN TOURILLE 2007!
TAKAISIN