Bogi Open 2012 - "The Game Has Just Begun"


Laipuri löi purjehduskauden perinteitä kunnioittaen pakettiin Hämeenlinnassa järjestetyssä päätöstapahtumassa. Purjehduksesta tai muista arkaluonteisista aihealueista ei tälläkään kertaa puhuttu sanallakaan. Turnaus tosin muistutti jäsenistöä kylmästä faktasta, että kun banaanin laittaa varjoon, niin siitä tulee viiliä. Tämä mielessä koko matkan varrella karttunut ydinosaaminen keskitettiin vain ja ainoastaan kovatasoisen kolopallon pelaamiseen.

Turnauksen sankariksi nousi Laipurin ikuinen musta hevonen (black shit) RJ Kangasmäki. Elämänsä kautta pelaava ja jälleen golfista aidosti nauttiva nuorukainen voitti ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruutensa kolmen pisteen turvin ennen toiseksi tullutta VPJ Kuparia. Kolmanneksi lauantain hilpeissä tunnelmissa laukatussa ravissa nakutti PJ Taittonen ja vuoden 2010 mestari, VR Kiili jätettiin kylmästi kisan jumbosijalle. Yksilökisan perinteisiin kuuluu, että voittaja saa nimensä himoittuun termospulloon, häviäjän kengännauhat poltetaan ja lyhimmän draivin lyöneeltä revitään kulmakarvat.

Sunnuntaina golfin saloista miteltiin parikisan muodossa. Pohjanmaan Prikaatia edustavat RJ Kangasmäki ja PJ Taittonen saivat vastaansa VPJ Kuparilla ja VR Kiilillä maustetun muukalaislegioonan. Kisasta uhkasi muodostua lähinnä VR Kiilin ja VPJ Kuparin lahtausnäytelmä, jossa mestauskirvestä heiluttelivat viime vuoden mestarit RJ & PJ. Kahden reiän jälkeen ero oli revennyt kolmen lyönnin mittaiseksi, ja vielä ennen kahta viimeistä reikää Kupari/Kiili olivat tuskaisen tuntuisella neljän lyönnin takaa-ajomatkalla. Siinä vaiheessa Taittosen henkseleiden paukuttelu alkoi saavuttaa sellaiset desibelit, että lyöntiin keskittyminen tuntui mahdottomalta. Paukuttelu sai ikävän päätöksen, kun PJ huomasi viimeisellä putillaan eron huvenneen yhteen lyöntiin ja matkaa maaliin oli reilu metri. Martin Kaymerin tapaan hermo piti, ja toinen perättäinen joukkuekisan voitto matkasi Mazdan kyydissä kohti Ideaparkkia. Neljän parikisan yhteistuloksessa PJ ja RJ siirtyivät samalla kahden lyönnin etumatkalle.

Niin kuin muutaman kerran näillä sivuilla on tullut toimitettua, on Laipurilla tapana itsensä kehumisen ohella uudistaa tuotantoaan aina, kun aika on sille otollinen. Nyt lauantain puhutuimmaksi uudistukseksi nousi Ryder Cupista Laipurin tarpeisiin jalostettu Rainer Cup, jossa Laipurin ulkopuolisista pelaajista koostuva rypäs haastaa viikonlopun mittaisessa joukkuekisassa Laipurin miehistön. Idea on vielä kehitysvaiheessa, mutta ensimmäisistä testituloksista kuultaneen kevään korvilla..

Samalla voitaneen lyödä pakettiin tämänkertainen purjehduskausi ja voimme alkaa luomaan katsetta jo vuoteen 2013 ja sen mukanaan tuomiin vastoinkäymisiin. Vuodesta 2012 muodostui jälleen ikimuistoinen omine pienine pettymyksineen. Vuodesta jäi mieleen mm. Laipurin järjestämä hiihtorieha, EM-veikkaus, viides BogiOpen sekä onnistuneesti järjestetty Mun Tour! Maininnan ansaitsee myös VPJ Kupari, joka astui ensimmäistä kertaa jalallaan ihka oikean purjeveneen kyytiin! Alla todiste tapahtuneesta.


Laipuri kiittää ja kuittaa tältä kertaa! Palaamme asiaan hiihtohaalareiden merkeissä!Bogi Openin viralliset tulokset:


LAUANTAI, LINNA GOLF:


Yksilökilpailu (pistebogey):
1. RJ Kangasmäki (-1)
2. VPJ Kupari (+2)
3. PJ Taittonen (+8)
4. VR Kiili (+10)


Lyöntipeli (scratch):
1. VPJ Kupari (89)
2. RJ Kangasmäki (96)
2. PJ Taittonen (96)
4. VR Kiili (107)


Lähimmäksi lippua (1):
PJ Taittonen

Pisin draivi (1):
VPJ Kupari


Lähimmäksi lippua (2):
RJ Kangasmäki

Pisin draivi (2):
(Unohtui pelata)


Päivän sykähdyttävin suoritus: *
VPJ Kupari

* Kunniamainintaan vaadittiin suoritus, jossa pallo lyödään järkyttävällä slaissilla väylän vieressä olevalle maantielle, missä pallo jatkaa matkaansa pomppimalla vastaantulijoiden kaistalla noin 40 metriä. VPJ Kuparin mukaan mailana hän käytti merkkisuorituksessa puu kolmosta!


SUNNUNTAI, TAWAST GOLF:


Parikilpailu (scratch):
1. PJ Taittonen / RJ Kangasmäki (1UP)
2. VPJ Kupari / VR Kiili

Tilanne kaikki parikisat huomioiden (2008-2012):
1. PJ Taittonen / RJ Kangasmäki (2UP)
2. VPJ Kupari / VR KiiliBogi Openin kuvasatoa:BogiOpenin satoa.


Sunnuntain yhdeksännestä väylästä ei viime vuoden tapaan muodostunut parikisan kulminaatiopistettä. Taittonen/Kangasmäki siirtyivät nauttimaan puolivälin antimista kahden lyönnin etumatkassa.


”The game has just begun”, PJ Taittonen leikittelee englannin epäsäännöllisillä verbeillä..


VR Kiili lähdössä valloittamaan Linna Golfin vaikeinta reikää.


Draivi ja tuijotus.


Noin kolme ja puoli metriä 2012 parinkisan voittajaa tuulettaa viimeisellä reiällä. Voittajaa saatiin jälleen kerran arvuutella viimeiseen puttiin asti, jonka PJ Taittonen upotti kylmän viileästi parista metristä mummoon..


Lauantain viimeisellä väylällä musiikki soi ja miehet olivat tikissä! Lyöntipelin voittaja VPJ Kupari yrittämässä birdietä illan päätösreiällä.


Lehdistöä vältelleeltä VR Kiililtä ei tällä kertaa irronnut aikaa toimittajien kysymyksille.
Tuloskortin täyttämiseen tarvitaan BogiOpenissa kolme henkeä.


Etsi kuvasta kaksi virhettä.


Taittonen taipuu ja Kankura katsoo.


Yksilökisan voittoa tuuletetaan turvallisesti suojatiellä.


VPJ Kupari antaa näytteensä lähimmäksi lippua -kisassa.
RJ Kangasmäen putatessa voin ottaa iisimmin…
Yksilökisan kiertopalkinto (silti nimeämättä) täytetään ennen kisaa asianmukaisin rituaalein.


TAKAISIN