LAIPURI goes HIMOS 2009

Reissu täynnä vastoinkäymisiä sekä pieniä pettymyksiä!

Text Box: Kuva 1. Hymy irtosi seurueelta tupatarkastuksen jälkeen

Yli 79 % Laihian Pursiseuran miehistöstä luovi itsensä viime viikonlopuksi Jyväskylän haarakonttorille VR Kiilin huoveihin. Laipuri goes Himos 2009-viikonvaihteen pläni oli seuraava; kokoonnutaan haarakonttorin tupatarkastukseen perjantai-iltana, kanttien viilauksen jälkeen suunnataan illaksi Jyväskylän keskustaan etsimään VPJ Kuparin viime kesänä Kauppatielle kadottamia keltaisia pyöräilytrikoita, lyhyen keskustan visiitin jälkeen tullaan aikaisin nukkumaan ja otetaan lauantaiaamuna kurssi kohti Jämsän Himosta, Himoksella majoitutaan luksusbungaloviin ja viiletetään kaksi päivää sukset ristissä istumahissiä ympäri.

 

Perjantai-ilta menikin suunnitelmien mukaan, tosin kadonneita pyöräilytrikoita ei ikinä löydetty. Kaduilla kuultiin kuitenkin huhuja, joiden mukaan Huimalan emäntä oli tullut viime syksynä työväen yhdistyksen syysjumppaan yllään kuvaukseen sopivat pöksyt. Lauantai-aamuna kuskivuoron itselleen pelannut VR Kiili kantoi vielä nukuksissa olleet muut pursikomppanjan jäsenet PJ Taittosen Mazdaan ja lähti köröttelemään kohti viikonlopun määränpäätä. Paikan päällä Laipurin jäsenet keräsivät nopeasti kasaan ylimääräisiä suksia sekä sauvoja ja toikkarointi rinteessä oli saanut lähtöluvan.

 

Kuva 2 Himos kunnioitti LaiPurin saapumista järjestämällä paikalle muutaman tuubin Seitsemän tunnin päivätyön tehneenä oli rinnepartion aika etsiä arvolleen sopiva majoituskohde. Se löytyikin nopeasti, sillä tuulesta temmattu ”flaieri” sisälsi juuri sitä, mitä Laipurin katras olikin kaivannut: Jopa kuuden hengen upea, saunaosastolla varustettu ja ihan Himos Areenan vieressä oleva hotellikeidas. Tämä Suomen kalleimmaksi hotelliksi osoittautunut, ruotsinlaivan c-luokan hytin ja armeijan alokastuvan risteytys veti jokaisen laipurilaisen naaman vakavaksi. Kun vielä hotellin saunaosasto paljastui Taittosten rivitaloasunnon saunaa pienemmäksi ja toinen toistaan tuntemattomampien mieskehojen kokoontumispaikaksi, alkoi tilanne näyttä jo katastrofaaliselta. Tapahtunutta yritettiin paikata hotellin aulabaarista saatavilla martineilla, jotka olivat PJ Taittosen mukaan ”pieni pettymys”, sekä Himos-Pizzalla, joka osoittautui kuivia ja maailman ohutpohjaisimpia lättyjä vääntäväksi pyramidihuijaukseksi. Pursiseuran lähes vararikon partaalle vieneellä pizzan hinnalla olisi nimittäin hankkinut uusia Laipuri-vaatteita viideksi seuraavaksi vuodeksi. Muistakaa siis kaikki Himokselle matkaajat; Jättäkää Himos-Pizza suosiolla venäläisten oligarkkien ja mafiosojen huoleksi, ja suunnatkaan rinteiden läheisyydestä nauttivaan Himos-Buffettiin!

 

Heti toisen rinnepäivän alkajaisiksi koki Laipurin puuterilumen pehmittämä seurue kauhunhetkiä, kun PJ Taittonen ilmoitti naama vakavana kesken aamupalan, että hänen keuhkoihinsa on joutunut nakki. Kalpeat kanssamelojat saivat seurata vierestä, kun RJ Kangasmäki suoritti PJ:n keuhkojen tarkistuksen avo-operaationa. Samalla myös VR Kiili muisteli, että hänellä taas nakki oli kerran joutunut sydämeen ja sulanut sinne. RJ Kangasmäen rutiinitarkistuksessa todisteita nakin eloonjäännistä PJ Taittosen keuhkorakkuloiden runtelussa ei löytynyt. Tilanteen rauhoitettua VPJ Kupari taas muisteli ostaneensa kerran kaupasta A-luokan makkaraa, vaikka pitääkin enemmän juuri B-luokan makkarasta. Kommentista hämillään olleet melamiehet suuntasivat kohti rinteitä..

 

Seurueen johdatti hissiurille suksensa perunalastua muistuttaneeseen lautaan vaihtanut, ja etusormen kyntensä kadottanut PJ Taittonen, jota seurasivat myös lautailuun siirtynyt ja isovarpaan kynnen irtoamisen takia eloonjäämiskamppailua käynyt VR Kiili, väärän sauvavalinnan johdosta peukalonsa murtanut VPJ Kupari sekä ehjin nahoin ensimmäisestä laskupäivästä selvinnyt reissun musta lammas (eng.”black shit”) RJ Kangasmäki. Varsin tyngäksi jääneen toisen laskupäivän päätyttyä suoritettiin PJ Taittosen autolla nimenhuuto ja varmistettiin, ettei KJ Kupari ole vahingossa liittynyt joukkoon. Kun näin ei ollut käynyt, voitiin auto startata ja ottaa suunta kohti VR Kiilin kartanoa.

 

Näin kautta aikain ensimmäinen Laipurin organisoima alppihiihtoreissu oli saatu päätökseen. Vaikka talviexcursio olikin täynnä vastoinkäymisiä, pieniä pettymyksiä ja epämiellyttäviä yllätyksiä, oli seurue harvinaisen yksimielinen siitä, että tapahtumasta tehdään perinne, ja vuoden päästä nähtäisiin samoissa merkeissä, mutta eri kalsareissa..


Kuva 3 . Reissu takana - Laipuri kiittää Himosta sujuvista järjestelyistä sekä Happoradiota menevästä konsertista!

 

TAKAISIN