Pursiseuralainen - Pursiseuran MM-kisamatka kaikkien aikojen menestys!

Näkyvyyttä saavutettiin odotetusti

Yleisurheilun MM-kisojen pinnasänky, Helsinki, oli kutsunut väsytettäväksi joukkion LaiPurin vireää jäsenistöä. Matka oli täydellinen menestys, kisaorganisaation ontuvia järjestelyjä myöten. Lähellä oli, ettei myös Maamme-laulua kuultu, kun Viron Kanter Gerd piti kiekon johtopaikkaa aina viimeiselle kierrokselle, jolla Liettuan Alekna Virgilius pilasi tunnelman suhteettoman pitkällä yhden käden heitollaan, pyörittyään ensin puolitoista kierrosta moukarihäkissä. Delegaation LaiPuri-paidat lisäsivät huomioarvoa ja mm. Mike Powell osoitti suosiotaan vaihdettuamme nimikirjoituksia.

Suomalaisten selitykset huonosta menestyksestä olivat hauskoja, kuten osattiin jo etukäteen odottaa. Jukka Keskitalon selityksen pääkohdat kiteytyivät Helsingin olympiastadionin loivien kurvien vähäisiin ohitusmahdollisuuksiin. Keskitalo teki kauden parhaansa jättäytymällä heti lähdössä viimeiseksi, pitäen paikkaa sitkeästi. Vain muutamat onnistuivat lopulta jättäytymään suomalaislenkkeilijän taakse. Timo Tompuri kitisi doping-testauksen tiukkuudesta, eikä uskaltautunut ylittämään karsintarajaa, koska testiin joutumisen riski olisi kasvanut eksponentiaalisesti. Hanna Mikkosen selitys oli harjoittelusta kipeytynyt nilkka; ”Ei paikat kestä, kun talven jälkeen alkaa yhtäkkiä treenaamaan monta kertaa viikossa”.

Helsingistä kaupunkina on sanottava, että julkinen liikenne ainakin toimii ja vieläpä varsin kilpailukykyisellä hintatasolla. Lippuja ei ainoaankaan ajoneuvoon kukaan kysellyt, myymisestä puhumattakaan. ”Halapaa ku nakinkuari”, sanoo entinenki haissi. Tarvikkeet tuubipallon pelaamiseen oli järjestetty valmiiksi automme välittömään läheisyyteen parkkipaikalle ja maailmanennätyksiä syntyikin odotetusti. Asuntoautomme sähkönkulutuksen hintaa ei vielä ole vahvistettu, mutta paikan päällä sekin vaikutti edulliselta.

Kisajärjestelyt eivät olleet lähelläkään Mun Tour-tasoa. Osa katsojista joutui jonottamaan jopa satoja metrejä pitkissä ja joitakin metrejä leveissä jonoissa. Vastaavia ongelmia ei kohdattu Mun Tourilla, jossa kannattajien pääsy stadionalueelle oli järjestetty huomattavasti joustavammin.

 

Pursiseuran kisadelegaatio. Järjestyksessä vasemmalta: Pj, Vr, VPj, Rj, Kj. (Vasemmalla ylhäällä kuljettajamme Jukan kasvot)

 

 


TAKAISIN