Pursiseuralainen - Mun Tour 2005
Läntisen maanpuolustusalueen himoituin ”Lonri” jälleen pursiseuralaisten käsiin

Mun Tour-Gaalaillasta kiinteä osa turnausta

Toinen Laihian pursiseuran järjestämä Mun Tour kutsuturnaus pelattiin Laihian aronkylässä, beach volleyn Mekassa 16.7.2005. Kutsupelaajarypäle kerääntyi maailman eri kolkista jo edeltävänä iltana paikallisessa Route 66:ssa pidettyyn ensimmäiseen Mun Tour-gaalailtaan. Mun Tourilla 2006 gaalailta tulee olemaan yhtä pakollinen, kuin itse pelit ja saunailta Buffalo-huutoineen. Tulevina vuosina osallistumismaksun kerääminen, A-koriäänestys ja pariarvonnat tullaan suorittamaan gaalaillassa. Tänä vuonna äänestys pidettiin vielä turnauspäivän aamuna. Gaalaillassa päätettiin, että Mun Tourilla 2005 ei A-korin miehiä tulla näkemään. Jaana Niemen varta vasten virkkaama A-kori jouduttiin tästä syystä vaihtamaan Kemiran lippalakkiin.

Gaalaillassa pöytä oli korea, eikä jano päässyt yllättämään, vaikka tarjoilu tuntui välillä olevan katkolla. Ilmeestä ja vähäsanaisesta järkytystilasta päätellen tarjoilija ei ilmeisesti ollut ennen ollut Mun Tour gaalaillassa. Gaalaillan juomapuolesta vastasi Vpj Harri ”Potteri” Kupari. Hän oli hoitanut järjestelyt pursiseuralaiseen tyyliin siten, että virvoitusjuoma virtasi tiuhaan noin kolmen euron litrahinnalla. Gaalaillassa oli havaittavissa historiallisten sivujen rapinaa, sillä Laihian pursiseuran koko jäsenistö oli koolla ensimmäistä kertaa sitten viimekesän. Myös suurin osa turnauksen kutsupelaajista raahautui paikalle, kuka milläkin tekosyyllä, kotiväen valvontasoittojen jatkuvassa pirinässä. Mun Tourilla 2006 kaikkien on oltava paikalla gaalaillassa, joten kutsua toivovien kannattaa alkaa jo pikkuhiljaa pohjustaa peitetarinaa...

Mun Tour vahvassa nosteessa

Mun Tourin lähestymistä silmällä pitäen avattiin Laihian pursiseuran viralliset kotisivut, joissa turnauksen kommervenkeistä ja järjestelyistä tiedotettiin ja tullaan tiedottamaan jatkossakin. Päivää ennen turnausta sivusto olikin kerännyt vuorokaudessa noin sata osumaa. LaiPurin sivuja kannattaa seurata, jotta pysyy mukana ennakkospekulaatioissa ensi vuotta ajatellen. Mun Tour-kutsujen kysyntä on kovaa ja järjestelybudjetin kasvusuunta jyrkkä, mutta ensi vuonnakaan turnausta ei tulla pelaajamäärän osalta laajentamaan. Kutsun tippuminen laatikkoon ensi kesänä ei ole selvää, vaikka tänä vuonna sellainen olisikin postilootaan survottu.

Tänä vuonna turnauksen järjestelybudjetti oli moninkertainen viime vuoteen verrattuna. Tästä huolimatta kutsutuilta kerätty osanottomaksu pystyttiin pitämään edellisvuoden tasolla. Tämä oli mahdollista, sillä viime vuoteen verrattuna turnauksen yhteistyökumppanien määrä kasvoi nollasta yhdeksään yritykseen ja neljään yksityishenkilöön. Yhteistyökumppaneista ja turnauksen pr-tehtävistä päävastuussa oli Rj Mika ”Kankura” Kangasmäki.

Itse turnauksen järjestelyt kasvoivat tänä vuonna massiivisiin mittatikkuihin. Turnauksen yleisöä varten rakennettu sadekatos tarjosi suojaa kosteilta sadepisaroilta haltioituneina komeaa mieskavalkaadia tapittaneille naiskatsojille. Hameväki hoiperteli paikalta pyörryksissä. 12 paidatonta adonista näytti olleen liikaa. Yksipulttuisten hyytelöityneet reidet aiheuttivat silminnähtävää sivuttaisliikehdintää Mun Tourin sisartapahtuman, Rockperryn tapahtuma-avaruudessa. Pelaajaosaston rintamasuunnasta poikkeava eteneminen on ymmärrettävää, sillä useamman tunnin pehmeässä hiekassa tarpominen tekee karunkin ihmislapsen reisisegmentistä borssia.

Stadionin pelialueen hiekoitus oli onnistunut ja kenttä oli kuin lämmintä lunta. Empiiristen meteorologisten mittausten valossa turnauksen sääolosuhteet vaihtelivat sateesta pilviseen, joskin vettä saatiin vain kiusallisen lyhyen ajanjakson verran. Turnauksen taso nousi viime vuoden turnauksesta karvan verran. Enempi tuskin olisi ollut edes mahdollista. Peippailulla ei loppupeleissä tänä vuonna pärjännyt, voiton veivätkin vahvasti ja agressiivisesti hyökänneet Vpj Harri Kupari ja puskasta mestariksi rynnännyt Tuomas Kiviranta. Ihastelevia lausahduksia voittajaparin otteista kuultiin kentän laidalta läpi turnauksen. Kiviranta paranti peliään tasaisella nousukippuralla loppuun saakka, mikä oli yksi mestaruuden kulmakivistä. Edes 20-ottelun MM 8., timmi Rj Mika Kangasmäki ei pystynyt vastaamaan välierissä purreilla keskisormenkynsilyönneillään voittajaparin loppuun saakka taistelevaan pelityyliin. Aina sanavalmis Vr Petteri Kiili muun muassa totesi osuvasti H. Kuparin puolustusesityksistä, että ”Potterihan hak oo ku Google”. Ei voi taistelun puutteesta Kivirantaakaan moittia. Hän söi epävirallisten tietojen mukaan yksistään finaalissa 3 desilitraa hiekkaa. Ehkä Tuomas rakentaa omaa kenttää Hämeenlinnaan. Saisi sitä hiekkaa helpommallakin.

Järjestelyt kehittyvät jälleen ensi vuodeksi

Turnauksen jälkeen pitkään odotetuissa jälkilöylyissä pidettiin palautetilaisuus, jossa osanottajilla oli turnauksesta sanansa sanottavana. Tällä tahdilla turnauksen järjestelyiden arvioidaan saavuttavan täydellisyyden 2008, jonka jälkeen turnausta voidaan ainoastaan muuttaa - kehittäminen ei enää ole mahdollista. Palaute oli erittäin rakentavaa ja positiivista. Ainut narisija oli jälleen katkera Lauri Somppi, joka syytti huonosta Mun Tour menestyksestään sarjajärjestelmää. Hänen ehdotuksensa oli, että alkulohkojen voittajat etenisivät suoraan välieriin ja kakkosen ja kolmoset pelaisivat ristikkäisotteluina puolivälierän. Ehdotusta tutkitaan.

Muita (edellistä parempia) erityisesti pelaajaviihtyvyyteen tähtääviä esityksiä olivat muun muassa Tero Mahlamäen ajama ”tuomarikypärä”, jonka lisävarusteena komeilisivat juomatelineet ja suuhun johtava putkisto. Tämä ratkaisu poistaisi juoman kädessä säilyttämisen tarpeen. Ehdotusta kannatettiin epävirallisissa piireissä. Ehdotusta tutkitaan.

Muita esiin nousseita ehdotuksia olivat jo mainittu gaalaillan pakollistaminen, ennakkosuosikin viitan kantajaparin äänestys ennen turnauksen alkua, Jukka Syrjälän ehdotus pullopojan ottamiseksi mukaan turnauksen järjestelyihin huolehtimaan pelaajien nestetasapainosta sai myös myötämielistä vastakaikua. Puolustusvoimain hävittäjien ylilento on ensi vuonna yksi mahdollinen lisä turnaukseen. Ehdotuksia tutkitaan.

Ensi vuoden turnaukseen vihjeeksi pelaajille voisi sanoa ainakin sen verran, että vielä kertaakaan alkulohkonsa voittanut pari ei ole edennyt finaaliin.

KIITOKSET KAIKILLE MUKANA OLLEILLE JA JÄRJESTELYIHIN OSALLISTUNEILLE!!

Pursiseuran kunniajäsen Iikka M. Kupari
17.7.2005 Laihia-Rovaniemi


TULOKSET

Pareiksi tänä vuonna arvottiin Satu Väljän pursiseuran käyttöön lahjoittamalla virallisella arvontakädellä seuraavat pallon koskettamat (b-korista arvotut mainittu ensimmäisenä):

Alkulohkot:

Lohko A
1. Lauri Somppi / Iikka Kupari 4 erävoittoa 0 erätappiota
2. Harri Kupari / Tuomas Kiviranta 2 erävoittoa 2 erätappiota
3. Miikka Tuomola / Kari Somppi 0 erävoittoa 4 erätappiota
Lohko B
1. Jussi Pikkumäki / Timo Koskiniemi 4 erävoittoa 0 erätappiota
2. Jussi-Pekka Taittonen / Mika Kangasmäki 2 erävoittoa 2 erätappiota
3. Tero Mahlamäki / Petteri Kiili 0 erävoittoa 4 erätappiota
Välierät:
L. Somppi / I. Kupari vs. Taittonen / Kangasmäki 0 - 2
H. Kupari / Kiviranta vs. Pikkumäki / Koskiniemi 2 - 1
Jumbofinaali:
Mahlamäki / Kiili vs. Tuomola / K. Somppi 2 - 0
Pronssiottelu:
L. Somppi / I. Kupari  vs. Pikkumäki / Koskiniemi 0 - 2
Finaali:
Taittonen / Kangasmäki vs. H. Kupari / Kiviranta 0 - 2

 

Lopulliset sijoitukset:

1. H. Kupari / Kiviranta
2. Taittonen / Kangasmäki
3. Pikkumäki / Koskiniemi
4. L. Somppi / I. Kupari
5. Mahlamäki / Kiili
6. Tuomola / K. Somppi


Yhteispotretti kutsuturnauksen pelaajista peliparien arvonnan yhteydessä

Mun Tour 2005 mestarit
TAKAISIN