MUN TOUR 2006 pelataan lauantaina 15.7.2006

RockPerry peesaa jälleen

Laihialainen Jaskarin perhe otti kohtuullisen riskin, kun se ilmoitti RockPerry.fi-verkkojulkaisussaan arvauksensa RockPerry 2006:n ajankohdasta ennen Mun Tourin järjestämispäivämäärän vuotamista julkisuuteen. Päiväystä ei ole ollut kuitenkaan vaikea ennakoida, sillä se on vain päivän päässä viime vuoden vastaavasta. Hyvä, että yhteistyö laihialaisten kesken sujuu näin sulavasti, tästä saavat etua molemmat. Joskin Jaskarit hyötyvät selkeästi enemmän.

Mun Tour 2006 pelaajaspekulaatiot ovat ainakin Rovaniemellä käyneet edellisiä vuosia kuumempana jo pitkään. Ehkä olisi aika alkaa listaamaan LaiPurin vireän jäsenistön voimin 15.7.2006 pelattavan Mun Tourin pelaajaehdokaslistaa. Viime vuoteen nähden tilanne on siinä mielessä pysynyt ennallaan, että hyvistä jäsenyysyrityksistä huolimatta yhtään jäsentä ei ole seuraan hyväksytty, joten muut kuin Seuralaiset joutuvat jälleen jännittämään postilaatikolla peukalot punaisina - saapuuko kutsu? Liian varmaksi ei kenenkään kannata oloaan tuntea. Edellisten vuosien kokemuksen perusteella 7 pursiseuran ulkopuolisen pelaajan karsiminen satojen ehdokkaiden joukosta ei ole helppoa. Ainut keino, jolla omaan valintaan voi vaikuttaa positiivisesti on korruptio, jota LaiPuri virallisissa tiedonannoissaan halveksuu jyrkästi.

Mun Tourille on jälleen odotettavissa merkittäviä uudistuksia. Vahvistettu on muun muassa gaalaillan pakollisuus kaikille kutsupelaajille. Mun Tour gaalailta 2006 järjestetään Laihia Route 66:ssa perjantaina 14.7.2006, jolloin mm. suoritetaan pelaajaparien arvonta ja äänestetään ennakkosuosikin viitan kantajat, sekä kerätään osallistumismaksut. Mahdollisuuksien puitteissa myös nautitaan kireästä tunnelmasta ja patsastellaan jäykästi.

Sarjajärjestelmää ei ole vielä lyöty lukkoon. Pahasti edellisten vuosien Mun Toureista katkeroituneen Lauri Sompin uudistusehdotus ajettaneen silppurista seuraavilla pursikäräjillä. Ongelmana ehdotuksessa on lähinnä sen pelejä lisäävä ja taitoa turnauksessa korostava vaikutus. edellisinä vuosina turnaus on kestänyt 7-8 tuntia, mikä on melko lähellä maksimikestoa. Vanhan järjestelmän etuna voidaan pitää sen yllätyksiä paremmin tukevaa rakennetta.

Tärkeintä ei ole voitto, vaan "Lonri", jonka saa vain voittamalla

terv. Iikka M. Kupari
Kunniajäsen
Rovaniemellä 17.2.2006

TAKAISIN