Mun Tour 2007 - Yhteen massiiviseen pakettiin kootut Mun Tour tilastot

Mun Tour 2007 pelaajalistalle tulee muutos!

Viime vuoden voittajasta, Jaakko Lauttamukselta ei ole kuulunut vahvistusta Mun Tour 2007 valintaan!! LaiPuri on päättänyt siirtyä varamiesmenettelyyn, jossa seuraavaksi eniten ääniä saanut pelimies nostetaan Mun Tour 2007 pelaajakatraan vetreään lössiin! Pelimies julkistetaan lähiaikoina!!

» Lataa MUN TOUR TILASTOT 2004-2006 (Tilastot 2 välilehdellä)

Vuosien 2004-2006 arkistojen seasta kaivetut tilastot valottavat ennakkosuosikkeja Mun Tourille 2007. Pursiseura tulkitsee Mun Tourilla 2007 mukana olevien pelaajien menestysmahdollisuudet edellisten vuosien tilastoista.

Viittä tulevan kesän turnauksessa nähtävää pelaajaa ei ole koskaan arvottu B-korista. Nämä pelaajat ovat Harri, Jaakko, J-P, Jussi ja Lauri. Menestyksen perusteella näiden kaikkien ei voida katsoa kuuluvat A-koriin. Edellisten äänestysten perusteella ”kuudes A-korin mies” olisi Kari, jonka A-koriprosentti (66,6%), jättää Teron (50%) seitsemänneksi ja B-koriin. Tarkasteltaessa kaikkien aikojen henkilökohtaisia voittoprosentteja, A-koriin menisivät Harri, Jussi, Tero, Timo ja Tuomas. Jos äänet jakautuisivat viime vuoden tapaan, olisi Tuomaksen ja Jaakon muodostama ”superpari”, joka voittaisi pelit lähes 70 % todennäköisyydellä, mahdollinen. Antaako pelaajakatras tämän kauhuskenaarion toteutua gaalaillassa!?

Tilastoa vääristää vuoden 2005 eräpisteiden puuttuminen, mutta erätasolla tilasto on täydellinen. Huomionarvoista on myös, että jumbofinaalien tuloksia ei ole huomioitu. Aikaisempaan menestykseen perustuvat vertailukertoimet on mainittu jokaisen pelaajan analyysin jälkeen. Pienempi kerroin indikoi hyvää menestystä.

 

Harri on tilastojen valossa tiukkojen paikkojen miehiä. Pää on kestänyt pudotus- ja mitalipeleissä paremmin kuin alkusarjassa ja 75 prosenttia pudotuspeleistä on päättynyt Harrin ja hänen parinsa voittoon, kun vain joka kolmas alkusarjapeli on päättynyt Harrin eduksi. Yksittäisen pallon Harri voittaa 49,36 prosentin todennäköisyydellä.

Vertailukerroin 3,33

 

Iikka on pitänyt tilastot tasaisina porukan keskivaiheilla, mutta havaittavissa on pudotuspeleihin edettäessä pientä suorituksen heikkenemistä, voittoprosentin laskiessa 50 prosentista 33,3 prosenttiin. Yksittäinen pallo ratkeaa Iikalle ja hänen parilleen, 47,85 % varmuudella.

Vertailukerroin 12,5

 

J-P:n tilasto näyttää huonommalta, kuin miehen menestys. Kerran kultaa ja kerran hopeaa kammenneen salamanterin voittoprosentti on vain hiukan yli 40. Tästä voimme päätellä sen, että kaloriakaan ei ole nuukan miehen toimesta Mun Tourilla poltettu turhaan. J-P voittaa pallon 47,85 prosentin todennäköisyydellä.

Vertailukerroin 9,10

 

Jussin alkusarjan voittoprosentti on 75 ja pudostuspelien 50. Tätä tukee myös se, että Jussi on molemmilla jatkopelikerroillaan jäänyt finaalista, mutta saavuttanut kuitenkin kunniakkaan kolmannen sijan kahdesti.

Vertailukerroin 4,34

 

Kari kuuluu segmenttiin, jolla pallo on ollut hukkateillä aina juuri vääränä lauantaina jo kolmen vuoden ajan. Kaikilla Mun Tour visiiteillään Kari on onnistunut vipuamaan yhteensä yhden erän alkusarjassa edukseen. Tällä on välillä niukasti ja välillä vähemmän niukasti pudottu jatkopeleistä. Kari voittaa pallon 46,98 prosentin todennäköisyydellä, mutta koko erän vain hiukan yli 8 prosentin varmuudella.

Vertailukerroin 98,22

 

Lauri on joka vuosi ollut se, jonka odotetaan varmimmin ottavan ”omansa” ja maankuululla säkällään vievän koko roskan. Tämä tapahtuma on kuitenkin antanut odottaa itseään. Viime vuonna Lauri oli jo lähellä, kun finaalista muodostui kolmieräinen nitrotrilleri. Laurin nuudeli on kestänyt paineet alkusarjassa 66,7 prosentissa peleistä. Jatkosarjassa prosentti romahtaa 16,7:ään. Pallon Lauri voittaa keskimäärin 53,73 prosenttisesti.

Vertailukerroin 40,82

 

Markku oli mukana ensimmäisellä kerralla 2004, jolloin kouraan jäi harmittava 6. sija. Pitkä poissaolo saattaa näkyä alussa haparointina, mutta toisaalta uusia juonia on ehditty punoa vuosikausia. Markun tilastot eivät kerro ruusuista tarinaa, mutta Mun Tourilla 2004 kolmesta pelistä kaksi hän hävisi jatkoerässä. Tuolloin Markku voitti pallon alkusarjassa 43,83 prosentin tehoilla.

Vertailukerroin 80,23

 

Mika on ollut pariin otteeseen joukon häntäpäässä, mutta 2005 liippasi läheltä täyspottia ja otti hopeaa. Mika parantaa tilastojen perusteella otteitaan huomattavasti pudotuspeleihin edettäessä. Peli päättyy alkusarjassa Mikalle mieluisaan tulokseen vain 16,67 prosentin todennäköisyydellä. Pudotuspeleissä voittoprosentti kohoaa merkittävästi - 50 prosenttiin.

Vertailukerroin 13,33

 

Petteri on pärjännyt kokonaisvaltaisen heikosti, mikä on yllättävää. Ottaen huomioon, että Petteri on Laihian Pursiseuran täysvaltainen jäsen, tänävuonna voidaan odottaa täyttä pottia! Kerroin on kuitenkin laskettu vanhan menestyksen perusteella. Pallon Petterin pari voittaa 45,30 prosentin todennäköisyydellä. Jumbofinaalia lukuun ottamatta Petteri ei vielä ole ottelua voittanut.

Vertailukerroin 75,02

 

Tero kuuluu Mun Tour voittajien harvalukuiseen, joskin kasvavaan joukkoon. Hallitsevan mestarin otteet ovat olleet vakuuttavia. Tero voittaa pallon lähes 55 prosentin todennäköisyydellä. Hermottomana pelaajana Tero on takonut tilastoihin 25 prosentin voittomarginaalin alkusarjassa, mutta hävinnyt jatkopeleissä vain yhden erän ja senkin kahden pisteen marginaalilla.

Vertailukerroin 4,44

 

Timolle ei ole väliä pelataanko alkusarjaa vai jatkopelejä. Voittoprosentti on tasan 50 tilanteesta riippumatta. Pisteen Timo kuitenkin hoitaa kotiin yli 54 prosentin lukemilla. Jatkopeleissä on havaittavissa parin prosenttiyksikön kasvu tehoissa, mikä tekee Timosta pareineen hienoisen suosikin moneen kanssapelaajaan verrattaessa.

Vertailukerroin 5,33

 

Tuomas omistaa vakuuttavat tilastot. Mukanaolijoista toiseksi korkein kokonaisvoittoprosentti ja 75 prosentin jatkopelivarmuus kertoo miehestä, jolla on menneisyys lentopallon syntysijoilla. Muutenkin Hämiksen eläjällä on tapana parantaa tilastojaan turnauksen loppua kohti, mikä on vaarallinen piirre vastustajan näkökulmasta.

Vertailukerroin 2,37
TAKAISIN