Mun Tour 2008 pähkinänkuoressa

 

Mun Tour?

Mun Tour on vuodesta 2004 Laihialla järjestetty kovatasoinen beach volley -kutsuturnaus. Kutsutut ovat on pelitaidoistaan tunnettuja koeteltuja lentopalloilijoita, jotka pääasiassa ovat lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta. Järjestäjänä on aina toiminut Laihian Pursiseura. Turnaus pelataan tänä vuonna 12.7. Tarkempi aikataulu Tästä.

Pelaajamäärä

Viime vuonna pelaajamäärä kasvatettiin 12 pelaajasta 16 pelaajaan. Tänä vuonna Mun Tour pelataan alkuperäisen formaatin mukaan 12 pelaajan turnauksena, koska viime vuotisen 2-kentän taso ei vastaa tiukkoja LaiPuri-direktiivejä syvyyssuunnassa. Kutsupelaajalista on nähtävissä Tästä.

Innovatiivinen pelikonsepti

Pelikonsepti eroaa hitusen normaalista beach -turnauksesta, johon parit ilmoittautuvat tai kutsutaan. Innovatiivinen konsepti on osoittautunut erittäin toimivaksi. Mun Tourilla parit muodostetaan siten, että pelaajat äänestävät perjantain gaalaillassa niin sanottuun A-koriin kuusi parhaaksi katsomaansa pelaajaa. Muiden kuuden pelaajan nimet sijoitetaan B-koriin. Tämän jälkeen jokaiseen pariin nostetaan yksi pelaaja kummastakin korista. Parit sijoitetaan A- ja B-lohkoihin, joissa pelataan alkusarjat.

Yleisö

Tapahtuma on yleisölle avoin. Yleisöä onkin ollut paikalla ollut vuosi vuodelta enemmän. Järjestäjät pyrkivät tekemään tapahtumasta yleisölle mahdollisimman mukavan kesäisen kokemuksen. Turnaus järjestetään Aronkylässä n. 5 km Laihian keskustasta.

Lonri?

Mun Tourin voittajapari saa nimensä kaiverrettuna legendaariseen kiertopokaaliin, joka Mun Tourilla tunnetaan nimellä "Lonri". Nimi juontaa ensimmäiselle Mun Tourille, jossa todettiin, että jääkiekkopiireissä esiintyvä "Poika kotiin" -ilmaus ei sovi Mun Tourin imagoon. Tästä luonnollisena ajatusketjuna tietenkin todettiin, että "poikaa" mieluisampi kotiinvieminen olisi "blondi", joka sitten taipui pohjanmaalaisittain muotoon "Lonri". Katso kuva legendaarisesta Lonrista tästä.

Jälkipelit

Pelaajille on perinteisesti järjestetty jälkipelit Route 66:n/Kantrin/Ansa&Oivan saunalla. Tämä tilaisuus on ainoastaan kutsupelaajille ja järjestäjille. Tämän jälkeen kuitenkin koko pelaajaporukka on yleisön tavattavissa samaan aikaan järjestettävillä Tangomarkkinoilla!

 

TERVETULOA IHASTUMAAN MUN TOURILLE 2008!
TAKAISIN